Ponownie podzielę się z Wami przepisem na coś słodkiego. Może wynika to z tego, że ostatnio moja przyjaciółka uświadomiła mi, że wielu ludzi czerpie najwięcej przyjemności z jedzenia, a jeśli to jedzenie jest słodkie, to już w ogóle są w siódmym niebie! Zresztą wcale się temu nie dziwię – sama uwielbiam wszystko co słodkie. A każdy wie, że własne wypieki są nie tylko tańsze, ale również zdrowsze, bo pozbawione konserwantów i ulepszaczy. Zapewniam, że wykonanie tego ciasta nie zajmie dużo czasu, a będzie przyjemnością dla Waszego podniebienia. Jest pyszne zarówno ciepłe jak i wystudzone, szczególnie ze szklanką mleka. Proszę Państwa, oto i brownie!

chai-spice-chocolate-brownies-08-the-cupcake-confession-1

Potrzebne składniki:
1,75 szklanki mąki pszennej
5 jajek
3/4 szklanki cukru
1,5 kostki masła
2 tabliczki gorzkiej czekolady
tabliczka mlecznej czekolady
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Wykonanie:
1) Mąkę należy przesiać wraz z proszkiem do pieczenia do miski, wymieszać składniki z solą.
2) Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z masłem.
3) Ciepłą masę czekoladową połączyć z cukrem wanilinowym oraz zwykłym cukrem.
4) Do uzyskanej masy dodawać po jednym jajku cały czas delikatnie miksując.
5) Po dodaniu wszystkich jajek należy wsypać mąkę i wymieszać wszystko do połączenia składników.
6) Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut (jeśli ciasto będzie zbyt długo w piekarniku stanie się dość suche).

Smacznego! 🙂

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s